Sosyalist Cep Kitapları Seti - 12 Kitap Takım
Kolektif
%5
İNDİRİM
1.140,00 TL
1.083,00 TL
Temin süresi 7 iş günüdür.
2789786003877
591812
https://www.ilknokta.com/sosyalist-cep-kitaplari-seti-12-kitap-takim.htm
Sosyalist Cep Kitapları Seti - 12 Kitap Takım
1083.00
Set İçindeki Kitaplar
Sosyalist Dünya Görüşü Marksizm
Ünlü Fransız Markisti Henri Lefebvre, bu ederinde, çok geniş ve karmaşık bir öğreti olan Marksizmin kısa ama doyurucu ve anlaşılır bir özetini sunuyor. Marksist felsefe, Marksist ahlak, tarihsel maddecilik, Marksist ekonomi ve Marksist siyaset gibi başlıklar altında Marksizmin hayatın tüm alanlarını kucaklayan bütünlüklü bir dünya görüşü olduğunu sergiliyor. Marksizmin yüzeysel veyanıltıcı yorumları hakkında uyarıcı bir işlevde gören eserde Marksizme yöneltilen suçlamalarla Marksizmin yüksek kanıtlama gücüyle yanıt veriliyor. Eserin sonunda Marksizmin "aşıldığı" iddialarına da değinen Lefebvre, şu yargıyı ortaya koyuyor:
"Marksizmi aşma tasarısının galiba pek bir anlamı da yok, geleceği de; çünkü Marksizm kendi kendini aşan bir dünya görüşüdür. ... Aşma teorisini de kendi içinde barımdıran, hareketin/değişmenin teorisi olduğu için hareketli olmayı kararlılıkla isteyen ve eğer bir dönüşüm geçirecekse, kendi 'oluşum-süreci'nin iç yasallığına göre dönüşüme uğrayacak olan bir dünya görüşü nasıl aşılır?"
Marksizm Nedir?
Tanınmış İngiliz Marksistlerinden Emile Burns'ün bu eseri ilk olarak 1939 yılında yayınlanmış, onlarca yıl boyunca yapılan yeni basımlarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde işçilerin ve öğrencilerin Marksist dünya görüşünü öğrenmelerinde başlıca kaynak olmuştur. Toplumsal gelişmenin yasaları, kapitalist toplum, emperyalizm, sınıf mücadeleleri ve devlet, sosyalist toplum, tarihin Marksist yorumu gibi bölümlerden oluşan eser, Marksizmin yoğun, anlaşılır ama sığ olmayan bir özetidir.
Marksizm Üzerine Dört Ders
20. yüzyılın önde gelen Marksist iktisatçılarından Paul Sweezy'nin Sosyalist Cep Kitapları dizisi içinde yayınlanan bu kitabı, Marksizmin temellerine ve özellikle de emperyalizmin işleyiş tarzına ışık tutarak, sermayenin günümüzdeki krizinin tam olarak anlaşılabilmesi için mutlaka okunması gereken bir çalışma olma özelliği taşıyor. Sweezy ilk derste, burjuva iktisadının tedrisatından geçmiş genç bir iktisatçıyken nasıl Marksizme yöneldiğini anlatarak dinleyicilerle arasında bir iletişim köprüsü kurduktan sonra diyalektik düşünce tarzını ve Marksist materyalizm anlayışını açıklıyor. İkinci derste, meta, sermaye devreleri, artık değer, ilk birikim ve sermayenin aşırı birikimi temel kategorileri kullanılarak kapitalizmin çelişkileri ele alınıyor. Bu bölümün açıklayıcı ek kısımlarından ilkinde "Kâr Oranının Azalma Eğilimi Yasası", ikincisinde ise rekabetçi evresinden tekelci evresine geçişi sırasında kapitalizmin biçim ve yöntemlerinde gözlenen değişiklikler kuramsal bir yaklaşımla değerlendiriliyor. Çevre ile merkez arasındaki ilişkilerle çelişkilerin yanı sıra küresel kapitalist sistemin krizi üçüncü derste tartışılıyor. Son derste, sosyalizmin sorunları ve geleceği masaya yatırılıyor.
Marksizmin 100 Kavramı
Sağlığında terimi reddetmiş olsa da, Marksizm öncelikle Karl Marx'ın (1818-1883) düşüncesidir. Bu, gerçek anlamıyla olağanüstü zenginlikte ve sürekli evrimleşen bir düşüncedir. Ancak Marx'ın Marksizme kattıkları, Komünist Manifesto'nun da dahil olduğu birçok eserin diğer yazarı ve Marx'ın ölümü sonrasında Kapital'in II. ve III. ciltlerini yayına hazırlayan Engels'in kattıklarından ayrılamaz. Ölümlerinden sonra fikirleri, kendilerini onların takipçisi olarak gören düşünürler ve siyasal akımlar tarafından çok farklı doğrultularda geliştirilmiştir. Bugün hâlâ kapitalist düzene karşı radikal mücadelelerin büyük bölümüne ilham vermektedir.
Üç yetkin Fransız Marksisti tarafından hazırlanan bu kitap, 100 maddeyle Marksizmin başlıca kavramlarını aydınlatmakta ve her birinin merkezinde yer alan siyasal, iktisadi ve felsefi konuların ve tartışmaların iç içeliğine dikkat çekmektedir.
Köktendincilik Nedir?
Uluslararası Marx-Hegel Diyalektik Düşünce Topluluğu'nun başkanı Prof. Domenico Losurdo, bu kitapta sadece İslami değil, aynı zamanda Yahudi ve Hristiyan köktendinciliğinin tarihsel, sosyolojik ve siyasal kaynaklarını tartışıyor. Böylece indirgemeci ve tek taraflı yorumları ters yüz ediyor: Bir yandan güncel siyasal tartışmalarda birbirinin karşı kutbunda yer aldığı varsayılan farklı köktendincilikleri eleştirel bir gözle ele alarak, sadece farklılıklarına değil, aynı zamanda ortak noktalarına da işaret ediyor. Köktendinciliği İslam ve Doğu toplumlarına zimmetleyen "aydınlanmış Batı uygarlığı" iddiasını tarihsel ve güncel örneklerle eleştiriyor.
Bunun yanı sıra, özellikle son on yıllarda köktendinci hareketlerin yükselişine özcü ve kendinden menkul açıklamalar getiren, adeta "kaçınılmazlık" atfeden iddialara karşı, bu olguyu tarihsel ve sosyolojik temelleri üzerine oturtuyor. Köktendinciliğin bir siyasal hareket olarak kapitalist modernleşme, bağımsızlık hareketleri ya da ayrılıkçılık gibi farklı toplumsal/siyasal olgularla ilişkisini tartışıyor.
Komünist Manifesto
Komünist Manifesto bilimsel sosyalizmin en önemli program belgelerinden biridir. "Bu küçük kitapçığın ağırlığı pek çok cilde denktir. Bugüne dek uygar dünyada örgütlü ve mücadeleci proletaryanın tümüne hayat ve hareket veren onun ruhudur."
-Lenin-
Karl Marx ile Friedrich Engels tarafından Komünistler Birliği'nin programı olarak kaleme alınan Komünist Manifesto'nun ilk basımı 1848 Şubatında Londra'da 23 sayfa hâlinde yayınlandı. O tarihten bugüne belli başlı dünya dillerinde Manifesto'nun sayısız basımı yapıldı; bugün de yaygın bir ilginin konusu olmaya devam ediyor. Yordam Kitap, Komünist Manifesto ve Hakkında Yazılar başlığıyla sunduğu kapsamlı derlemeden sonra Manifesto'yu şimdi de cep kitapları dizisi içinde yayınlıyor. Eserin Nail Satlıgan tarafından Almanca aslından yapılan çevirisi, anlamayı kolaylaştıran bir sözlükçe ve David Harvey'in aydınlatıcı giriş yazısıyla birlikte sunuluyor.
Felsefe El Kitabı
Diyalektik ve tarihsel materyalizm, bilimsel sosyalizmin temel bileşenlerinden biridir ve Marksizmin genel teorik ve yöntembilimsel temelini oluşturur. Marksist felsefeyi incelemek, bilimsel bir dünya görüşü oluşturmanın başlıca yollarından biridir. Bu nedenle felsefe bilmeden ne bir bütün olarak Marksizm-Leninizm ne de bilimsel sosyalizm, ekonomi politik ya da öteki toplumsal bilimler layıkıyla öğrenilebilir. Prof. B. I. Suslakov ve Prof. L. A. Yakovleva başkanlığındaki geniş bir kurul tarafından oluşturulan bu özlü kitapta diyalektik ve tarihsel materyalizmin temel konuları inceleniyor.
"Diyalektik Materyalizm" ve "Tarihsel Materyalizm" başlıklı iki kısımdan oluşan kitabın ilk kısmında felsefenin konusu ve toplumda oynadığı rol; Marksizm öncesi felsefede idealizm-materyalizm kavgası; Marksist felsefenin doğuşu ve yükselişi; madde, varlık ve bilinç; diyalektiğin temel yasaları ve kategorileri; bilgi kuramı... gibi konular inceleniyor. İkinci kısımda ise materyalist tarih anlayışı; toplum ve doğa; tarihsel gelişmenin başlıca aşamaları; toplumsal yapı, sınıflar ve sınıf ilişkileri; toplumsal devrim; toplumsal bilinç, bilim ve toplumsal yaşamda bilimin rolü; kültür ve kültürün gelişiminin yasaları... gibi konular ele alınıyor.
Karl Marx ve Marksizm Üzerine
Lenin'in Marx'ı ve Marksizmi tanıtmak üzere 1914 yılında popüler bir ansiklopedi için kaleme aldığı bu metin, Karl Marx'ın kısa yaşamöyküsünü ve Marksizmin yoğun ve anlaşılır bir özetini sunuyor. Daha sonra, Lenin'in sağlığında, kitapçık olarak da yayınlanan bu parlak özet, Marksizm okuyucuları için yol gösterici nitelikteki ayrıntılı bir kaynakça da içeriyor. Kitapçıktaki fikirleri bütünleyen "Marksizmin Üç Kaynağı ve Üç Bileşeni" başlıklı makale, Marksizmin beslendiği kaynaklara, bu kaynaklarla kurduğu eleştirel ve sahiplenici ilişkiye açıklık getiriyor. Marksizmin, mirasçısı olduğu ama kapsayarak aştığı Alman felsefesi, İngiliz ekonomi politiği ve Fransız sosyalizmi üzerinde duruyor. Bu kılavuz kitap, Mazlum Beyhan'ın Rusça aslından yaptığı özenli çeviriyle sunuluyor.
Marksizme Sıra Dışı Bir Giriş
Türkiyeli okurların ilgiyle karşıladığı Diyalektiğin Dansı'nın yazarı Bertell Ollman'ın bu eseri, Marx'ın kapitalizm analizine bir giriş niteliği taşıyor. Ollman bir yandan konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan okuyucuya yabancılaşma, değer kuramı ve proletarya diktatörlüğü gibi Marx'ın kuramının ana kavramlarını tanıtıyor, bu kavramların birbirleriyle ilişkilerine ve genel kapitalizm kuramı içindeki yerlerine vurgu yapıyor. Bir yandan da akademi içine sıkışıp kalan Marksizm ve sosyalizm tartışmalarının çıkmazlarının altını çizerek konuya daha aşina okuyuculara ve eğitmenlere sesleniyor. Bu açıdan eser Marksizmin temel kavramlarının farklı bir yorumu olmaktan öteye geçiyor; bir Marksistin, akademisyen ve eylemci olarak kaygı ve umutlarını paylaştığı içten bir sohbeti de içeriyor. Kapitalizmin krizlerle sarsıldığı bir dönemde sosyalizm bir hayal değil, yaşadığımız yoksulluk ve kaostan çok daha akılcı, gerçek dünyada temellenen somut bir alternatif olarak karşımızda durur. Ollman'ın deyişiyle Marksizm bugünü anlamlandırmakla kalmaz; bunun yanında sınıf mücadelesiyle bugünün alternatiflerini gerçekleştirmenin yollarını da gösterir.
Felsefe İncelemeleri
Marksist felsefenin en önemli metinleri. Ünlü Fransız Marksisti Botigelli'nin derlemesi ve Cem Eroğul'un usta çevirisiyle…
Tarihin Yapıları - Tarihsel Materyalizme Giriş
Dünyamızı nasıl bir gelecek bekliyor? İnsanlık mı yok olacak, yoksa bu yok oluş sürecinin mi sonu gelecek? Bizimkini izleyecek dünya üzerine neler söyleyebiliriz? Dönüşüm olanakları nelerdir? Marx'ın tarihsel-mantıki yönteminin yardımıyla tarihte, bütün tarihsel süreçlerin temelinde yatan yapılar buluyoruz. Bu kitap tarihsel materyalizme yoğun bir giriştir. Kitapta diyalektik yöntem de ayrıntılı olarak ele alınıyor ve Marx'ın kullandığı tarihî materyalist kavramları türetmeye, tarih sürecinin ana hatlarını çizmeye ve şimdiye kadarki toplum düzenlerinin birbirine nasıl dönüştüğünü incelemeye uygulanıyor. Devrim ile barbarlık arasındaki yapısal ilişkiye ışık tutuluyor. İncelenen gelişmeler yalnız tarihî değil, yeni arkeolojik araştırmalardan çıkan tarih öncesi olaylara da dayalı olarak sunuluyor. Ayrıca otuzu aşkın grafik ve tablo, kitabı daha kolay anlaşılır hâle getiriyor.
Marksist İktisat El Kitabı
Marx'ın iktisat teorisi ve devrimci öğretisinin bütünü,150 yılı aşkın bir süredir kapitalist ideologların amansız saldırıları altında. Oysa modern dünyayı anlamak isteyenler için Marksist ekonomi politiğin vazgeçilmez bir önemi var. İlk kez Marx'ın açığa çıkarmış olduğu eğilimler, modern kapitalizmin geçirdiği bütün değişmelere karşın, etkili olmaya devam ediyor. Temel tanımlardan oluşan bu el kitabı, Marksist ekonomi politiği incelemeye girişenlere yardımcı olmak üzere hazırlandı. Marksist İktisat El Kitabı: Temel Tanımlar ilk olarak ünlü Belçikalı iktisatçı Ernest Mandel ile İngiliz iktisatçı Alan Freeman tarafından geliştirildi. Daha sonra Avustralya Demokratik Sosyalist Partisinin kadro eğitimlerinde kullanıldı. Zamanla öğrencilerin karşılaştıkları güçlükler ya da sordukları sorular göz önünde tutularak tanım ve açıklamaların birçoğunda değişiklikler yapıldı. Marksist İktisat El Kitabı Marksist ekonomi politiği özgün yapıtlarından hareketle incelemenin yerini tutmasa da böyle bir incelemeye başlayanlar ya da geri dönenler için çok yararlı bir başvuru kaynağıdır.
- Açıklama
Set İçindeki Kitaplar
Sosyalist Dünya Görüşü Marksizm
Ünlü Fransız Markisti Henri Lefebvre, bu ederinde, çok geniş ve karmaşık bir öğreti olan Marksizmin kısa ama doyurucu ve anlaşılır bir özetini sunuyor. Marksist felsefe, Marksist ahlak, tarihsel maddecilik, Marksist ekonomi ve Marksist siyaset gibi başlıklar altında Marksizmin hayatın tüm alanlarını kucaklayan bütünlüklü bir dünya görüşü olduğunu sergiliyor. Marksizmin yüzeysel veyanıltıcı yorumları hakkında uyarıcı bir işlevde gören eserde Marksizme yöneltilen suçlamalarla Marksizmin yüksek kanıtlama gücüyle yanıt veriliyor. Eserin sonunda Marksizmin "aşıldığı" iddialarına da değinen Lefebvre, şu yargıyı ortaya koyuyor:
"Marksizmi aşma tasarısının galiba pek bir anlamı da yok, geleceği de; çünkü Marksizm kendi kendini aşan bir dünya görüşüdür. ... Aşma teorisini de kendi içinde barımdıran, hareketin/değişmenin teorisi olduğu için hareketli olmayı kararlılıkla isteyen ve eğer bir dönüşüm geçirecekse, kendi 'oluşum-süreci'nin iç yasallığına göre dönüşüme uğrayacak olan bir dünya görüşü nasıl aşılır?"
Marksizm Nedir?
Tanınmış İngiliz Marksistlerinden Emile Burns'ün bu eseri ilk olarak 1939 yılında yayınlanmış, onlarca yıl boyunca yapılan yeni basımlarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde işçilerin ve öğrencilerin Marksist dünya görüşünü öğrenmelerinde başlıca kaynak olmuştur. Toplumsal gelişmenin yasaları, kapitalist toplum, emperyalizm, sınıf mücadeleleri ve devlet, sosyalist toplum, tarihin Marksist yorumu gibi bölümlerden oluşan eser, Marksizmin yoğun, anlaşılır ama sığ olmayan bir özetidir.
Marksizm Üzerine Dört Ders
20. yüzyılın önde gelen Marksist iktisatçılarından Paul Sweezy'nin Sosyalist Cep Kitapları dizisi içinde yayınlanan bu kitabı, Marksizmin temellerine ve özellikle de emperyalizmin işleyiş tarzına ışık tutarak, sermayenin günümüzdeki krizinin tam olarak anlaşılabilmesi için mutlaka okunması gereken bir çalışma olma özelliği taşıyor. Sweezy ilk derste, burjuva iktisadının tedrisatından geçmiş genç bir iktisatçıyken nasıl Marksizme yöneldiğini anlatarak dinleyicilerle arasında bir iletişim köprüsü kurduktan sonra diyalektik düşünce tarzını ve Marksist materyalizm anlayışını açıklıyor. İkinci derste, meta, sermaye devreleri, artık değer, ilk birikim ve sermayenin aşırı birikimi temel kategorileri kullanılarak kapitalizmin çelişkileri ele alınıyor. Bu bölümün açıklayıcı ek kısımlarından ilkinde "Kâr Oranının Azalma Eğilimi Yasası", ikincisinde ise rekabetçi evresinden tekelci evresine geçişi sırasında kapitalizmin biçim ve yöntemlerinde gözlenen değişiklikler kuramsal bir yaklaşımla değerlendiriliyor. Çevre ile merkez arasındaki ilişkilerle çelişkilerin yanı sıra küresel kapitalist sistemin krizi üçüncü derste tartışılıyor. Son derste, sosyalizmin sorunları ve geleceği masaya yatırılıyor.
Marksizmin 100 Kavramı
Sağlığında terimi reddetmiş olsa da, Marksizm öncelikle Karl Marx'ın (1818-1883) düşüncesidir. Bu, gerçek anlamıyla olağanüstü zenginlikte ve sürekli evrimleşen bir düşüncedir. Ancak Marx'ın Marksizme kattıkları, Komünist Manifesto'nun da dahil olduğu birçok eserin diğer yazarı ve Marx'ın ölümü sonrasında Kapital'in II. ve III. ciltlerini yayına hazırlayan Engels'in kattıklarından ayrılamaz. Ölümlerinden sonra fikirleri, kendilerini onların takipçisi olarak gören düşünürler ve siyasal akımlar tarafından çok farklı doğrultularda geliştirilmiştir. Bugün hâlâ kapitalist düzene karşı radikal mücadelelerin büyük bölümüne ilham vermektedir.
Üç yetkin Fransız Marksisti tarafından hazırlanan bu kitap, 100 maddeyle Marksizmin başlıca kavramlarını aydınlatmakta ve her birinin merkezinde yer alan siyasal, iktisadi ve felsefi konuların ve tartışmaların iç içeliğine dikkat çekmektedir.
Köktendincilik Nedir?
Uluslararası Marx-Hegel Diyalektik Düşünce Topluluğu'nun başkanı Prof. Domenico Losurdo, bu kitapta sadece İslami değil, aynı zamanda Yahudi ve Hristiyan köktendinciliğinin tarihsel, sosyolojik ve siyasal kaynaklarını tartışıyor. Böylece indirgemeci ve tek taraflı yorumları ters yüz ediyor: Bir yandan güncel siyasal tartışmalarda birbirinin karşı kutbunda yer aldığı varsayılan farklı köktendincilikleri eleştirel bir gözle ele alarak, sadece farklılıklarına değil, aynı zamanda ortak noktalarına da işaret ediyor. Köktendinciliği İslam ve Doğu toplumlarına zimmetleyen "aydınlanmış Batı uygarlığı" iddiasını tarihsel ve güncel örneklerle eleştiriyor.
Bunun yanı sıra, özellikle son on yıllarda köktendinci hareketlerin yükselişine özcü ve kendinden menkul açıklamalar getiren, adeta "kaçınılmazlık" atfeden iddialara karşı, bu olguyu tarihsel ve sosyolojik temelleri üzerine oturtuyor. Köktendinciliğin bir siyasal hareket olarak kapitalist modernleşme, bağımsızlık hareketleri ya da ayrılıkçılık gibi farklı toplumsal/siyasal olgularla ilişkisini tartışıyor.
Komünist Manifesto
Komünist Manifesto bilimsel sosyalizmin en önemli program belgelerinden biridir. "Bu küçük kitapçığın ağırlığı pek çok cilde denktir. Bugüne dek uygar dünyada örgütlü ve mücadeleci proletaryanın tümüne hayat ve hareket veren onun ruhudur."
-Lenin-
Karl Marx ile Friedrich Engels tarafından Komünistler Birliği'nin programı olarak kaleme alınan Komünist Manifesto'nun ilk basımı 1848 Şubatında Londra'da 23 sayfa hâlinde yayınlandı. O tarihten bugüne belli başlı dünya dillerinde Manifesto'nun sayısız basımı yapıldı; bugün de yaygın bir ilginin konusu olmaya devam ediyor. Yordam Kitap, Komünist Manifesto ve Hakkında Yazılar başlığıyla sunduğu kapsamlı derlemeden sonra Manifesto'yu şimdi de cep kitapları dizisi içinde yayınlıyor. Eserin Nail Satlıgan tarafından Almanca aslından yapılan çevirisi, anlamayı kolaylaştıran bir sözlükçe ve David Harvey'in aydınlatıcı giriş yazısıyla birlikte sunuluyor.
Felsefe El Kitabı
Diyalektik ve tarihsel materyalizm, bilimsel sosyalizmin temel bileşenlerinden biridir ve Marksizmin genel teorik ve yöntembilimsel temelini oluşturur. Marksist felsefeyi incelemek, bilimsel bir dünya görüşü oluşturmanın başlıca yollarından biridir. Bu nedenle felsefe bilmeden ne bir bütün olarak Marksizm-Leninizm ne de bilimsel sosyalizm, ekonomi politik ya da öteki toplumsal bilimler layıkıyla öğrenilebilir. Prof. B. I. Suslakov ve Prof. L. A. Yakovleva başkanlığındaki geniş bir kurul tarafından oluşturulan bu özlü kitapta diyalektik ve tarihsel materyalizmin temel konuları inceleniyor.
"Diyalektik Materyalizm" ve "Tarihsel Materyalizm" başlıklı iki kısımdan oluşan kitabın ilk kısmında felsefenin konusu ve toplumda oynadığı rol; Marksizm öncesi felsefede idealizm-materyalizm kavgası; Marksist felsefenin doğuşu ve yükselişi; madde, varlık ve bilinç; diyalektiğin temel yasaları ve kategorileri; bilgi kuramı... gibi konular inceleniyor. İkinci kısımda ise materyalist tarih anlayışı; toplum ve doğa; tarihsel gelişmenin başlıca aşamaları; toplumsal yapı, sınıflar ve sınıf ilişkileri; toplumsal devrim; toplumsal bilinç, bilim ve toplumsal yaşamda bilimin rolü; kültür ve kültürün gelişiminin yasaları... gibi konular ele alınıyor.
Karl Marx ve Marksizm Üzerine
Lenin'in Marx'ı ve Marksizmi tanıtmak üzere 1914 yılında popüler bir ansiklopedi için kaleme aldığı bu metin, Karl Marx'ın kısa yaşamöyküsünü ve Marksizmin yoğun ve anlaşılır bir özetini sunuyor. Daha sonra, Lenin'in sağlığında, kitapçık olarak da yayınlanan bu parlak özet, Marksizm okuyucuları için yol gösterici nitelikteki ayrıntılı bir kaynakça da içeriyor. Kitapçıktaki fikirleri bütünleyen "Marksizmin Üç Kaynağı ve Üç Bileşeni" başlıklı makale, Marksizmin beslendiği kaynaklara, bu kaynaklarla kurduğu eleştirel ve sahiplenici ilişkiye açıklık getiriyor. Marksizmin, mirasçısı olduğu ama kapsayarak aştığı Alman felsefesi, İngiliz ekonomi politiği ve Fransız sosyalizmi üzerinde duruyor. Bu kılavuz kitap, Mazlum Beyhan'ın Rusça aslından yaptığı özenli çeviriyle sunuluyor.
Marksizme Sıra Dışı Bir Giriş
Türkiyeli okurların ilgiyle karşıladığı Diyalektiğin Dansı'nın yazarı Bertell Ollman'ın bu eseri, Marx'ın kapitalizm analizine bir giriş niteliği taşıyor. Ollman bir yandan konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan okuyucuya yabancılaşma, değer kuramı ve proletarya diktatörlüğü gibi Marx'ın kuramının ana kavramlarını tanıtıyor, bu kavramların birbirleriyle ilişkilerine ve genel kapitalizm kuramı içindeki yerlerine vurgu yapıyor. Bir yandan da akademi içine sıkışıp kalan Marksizm ve sosyalizm tartışmalarının çıkmazlarının altını çizerek konuya daha aşina okuyuculara ve eğitmenlere sesleniyor. Bu açıdan eser Marksizmin temel kavramlarının farklı bir yorumu olmaktan öteye geçiyor; bir Marksistin, akademisyen ve eylemci olarak kaygı ve umutlarını paylaştığı içten bir sohbeti de içeriyor. Kapitalizmin krizlerle sarsıldığı bir dönemde sosyalizm bir hayal değil, yaşadığımız yoksulluk ve kaostan çok daha akılcı, gerçek dünyada temellenen somut bir alternatif olarak karşımızda durur. Ollman'ın deyişiyle Marksizm bugünü anlamlandırmakla kalmaz; bunun yanında sınıf mücadelesiyle bugünün alternatiflerini gerçekleştirmenin yollarını da gösterir.
Felsefe İncelemeleri
Marksist felsefenin en önemli metinleri. Ünlü Fransız Marksisti Botigelli'nin derlemesi ve Cem Eroğul'un usta çevirisiyle…
Tarihin Yapıları - Tarihsel Materyalizme Giriş
Dünyamızı nasıl bir gelecek bekliyor? İnsanlık mı yok olacak, yoksa bu yok oluş sürecinin mi sonu gelecek? Bizimkini izleyecek dünya üzerine neler söyleyebiliriz? Dönüşüm olanakları nelerdir? Marx'ın tarihsel-mantıki yönteminin yardımıyla tarihte, bütün tarihsel süreçlerin temelinde yatan yapılar buluyoruz. Bu kitap tarihsel materyalizme yoğun bir giriştir. Kitapta diyalektik yöntem de ayrıntılı olarak ele alınıyor ve Marx'ın kullandığı tarihî materyalist kavramları türetmeye, tarih sürecinin ana hatlarını çizmeye ve şimdiye kadarki toplum düzenlerinin birbirine nasıl dönüştüğünü incelemeye uygulanıyor. Devrim ile barbarlık arasındaki yapısal ilişkiye ışık tutuluyor. İncelenen gelişmeler yalnız tarihî değil, yeni arkeolojik araştırmalardan çıkan tarih öncesi olaylara da dayalı olarak sunuluyor. Ayrıca otuzu aşkın grafik ve tablo, kitabı daha kolay anlaşılır hâle getiriyor.
Marksist İktisat El Kitabı
Marx'ın iktisat teorisi ve devrimci öğretisinin bütünü,150 yılı aşkın bir süredir kapitalist ideologların amansız saldırıları altında. Oysa modern dünyayı anlamak isteyenler için Marksist ekonomi politiğin vazgeçilmez bir önemi var. İlk kez Marx'ın açığa çıkarmış olduğu eğilimler, modern kapitalizmin geçirdiği bütün değişmelere karşın, etkili olmaya devam ediyor. Temel tanımlardan oluşan bu el kitabı, Marksist ekonomi politiği incelemeye girişenlere yardımcı olmak üzere hazırlandı. Marksist İktisat El Kitabı: Temel Tanımlar ilk olarak ünlü Belçikalı iktisatçı Ernest Mandel ile İngiliz iktisatçı Alan Freeman tarafından geliştirildi. Daha sonra Avustralya Demokratik Sosyalist Partisinin kadro eğitimlerinde kullanıldı. Zamanla öğrencilerin karşılaştıkları güçlükler ya da sordukları sorular göz önünde tutularak tanım ve açıklamaların birçoğunda değişiklikler yapıldı. Marksist İktisat El Kitabı Marksist ekonomi politiği özgün yapıtlarından hareketle incelemenin yerini tutmasa da böyle bir incelemeye başlayanlar ya da geri dönenler için çok yararlı bir başvuru kaynağıdır.
Stok Kodu:2789786003877Boyut:12.0x16.0Sayfa Sayısı:1696Basım Tarihi:2014-11Kapak Türü:CiltsizKağıt Türü:2. HamurDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34Finansbank KartlarıTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34Bonus KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34World KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34Paraf KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim1.083,001.083,002541,501.083,003361,001.083,004294,201.176,795239,131.195,636202,831.216,977177,181.240,258158,331.266,689142,581.283,2510131,641.316,3911121,091.331,9812112,361.348,34
- Yazarın Diğer Kitapları
- Yayınevinin diğer kitapları