Underground Poetix Sayı: 5 %25 indirimli Kolektif

Underground Poetix Sayı: 5
Kolektif

%5 İNDİRİM
18,06 TL
17,16 TL
Tükendi
9799752791007
513213
Underground Poetix Sayı: 5
Underground Poetix Sayı: 5
17.16

Karşı Kültür (ve Beat Kuşağı)
Kenneth Rexroth-
Beat kuşağı, sıklıkla ağızlara sakız olan bir kavram ülkemizde, elbette ki beat kuşağı Amerika'ya gökyüzünden düşmedi, onun içine doğduğu bir ortam ve bu ortamın: edebi, kültürel, politik ve de aktivist tabanı zaten hazırdı, işte Kenneth Rexroth biraz kızarak ve yer zaman sitemkar sivri bir dil kullanarak beat'in varolan karşı-kültür arenasının sadece bir parçası olduğunu bize net bir dille anlatıyor. Bu anlatı sıran birinin kaleminden değil, yaşamıyla anlatısını doğrulayan birinin ağzından dökülüyor.
Bir Alt-Kültür Mirası
Ferhat Kamil Satıcı-
Satıcı'nın dosya metni tam olarak durumun bir özeti niteliğinde, benim tabirimle net olarak “Yeni Şehir Etnografisi“ sokak sanatı & mimari açılımını yakalayarak ortaya arkeolojik bir metin koyuyor. Demoda'nın rahatlıkla moda olabildiği bu ülkede işin özüne ve güncel pratiğine yönelik nitelikli bir çalışma.

İslam'da Satanizm
Hakim Bey-
Türkiye'de Hakim Bey noktasında sadece çeviri alanında değil teori ve pratik olarak da söz sahibi konumunda olan İnan Mayıs Aru, Taz haricinde de Hakim Bey üzerine çalışmalarına devam ediyor, İslam'da Satanizm Hakim Bey'in önemli bir çalışması.
Hasan Sabbah'ın Uyuşturucu Düşleri
Yakın zamanda Hasan Sabbah'ın William Burroughs'ca yazılmış “son sözler“ini de yayımlayacak olan UP, bir ön metin sunuyor: uyuşturucular hele ki halüsinojenler noktasında Türkiye'de fantastik açıdan Alamut harici pek bir iş yapılmayan Sabbah'a sıkı bir yaklaşım.
Easy Rider
Karşı-kültürün kült mertebesine ermiş ve yol filmi sınırlarının ötesine geçebilmiş kutsal yapımı üzerine enfes bir çözümleme.
Yage Mektupları
Allen Ginsberg William Burroughs-
William Burroughs ilk kitabı Junky'yi: “yage benim için yeni bir kapı olabilir“ diye düşünerek bitiriyor. Yage her ne kadar bir uyuşturucu olmasa da kültürel yapısı ve halüsinojik yapısı Burroughs için hem zihinsel ve edebi açıdan hem de yeni bir madde olması bakımından yaşamında büyük bir yer kaplıyor. Allen Ginsberg, Burroughs'un gidip takıldığı ülkelerde daha sonra onun deneyimlerini de kullanarak Yage'yi deniyor ve bunun üzerine Burroughs ile olan yage yazışmaları başlıyor.
Kızgın Tugay
The Angry Brigade-
Merve Darende derlediği bu metinle net olarak Kızgın Tugay'ın hikayesini sunuyor bize.

Beat Kuşağı Öncüsü Bir Gerçek Hıpster
Charles Plymel-
Hipster ne yazık ki hala ülkemizde zaten üzerine eğilinen çok az kişi tarafından hippi olarak çevriliyor, oysa beat öncesi kültürde tıpkı hobolar gibi geleceği şekillendiren bu insanlar doğal olarak beat kuşağının da köşe taşlarını belirledi, yaşamlarına, kültürlerine net olarak şekil verdi. Plymel Türkiye'de adına rastlanamayacak bir şair, yazar, anlatıcı. Beat kuşağının baba isimlerinin tapındığı ve değer verdiği saygıda kusur etmediği bir isim. Bu enfes röportajdan bilinmeyen bir tarihe yönelik zevkle öğreneceğiniz çok şey var.
Zen Şiiri
İnan Mayıs Aru-
Tam olarak eksiksiz bir zen şiiri, zen ve şiir-i dosyası. Daha ne olsun ki?
Jazz Şiiri
Bu sayının ritmi açısından kendiliğinden doğan kaçınılmazlıklardan biri Jazz Şiiri
Wong Kin Yuen. Uzamların Kıyısında
Blade Runner, Ghost in the Shell ve Hong Kong'un Hong Kong Kentsel Uzamı-
Osman Şişman'ın emek harcadığı çevirisiyle bilim kurgu sineması ve mimari noktasında okunması farz bir metin.
Levent Şentürk Sarkis'i yazdı.
Poetix giderek müziğe kendi müziğine daha çok yer verecek, bu sayıda, Batur Sönmez ve Bicycle Day röportajı dışında
diğer ana noktalarımız ise:
Exhaust. Sanat Politiktir.
God Speed You Black Emperor. Kaos Politikası Poetix sayfalarında
Karşı-Kültür Mimarisi
Alastair Gordon-
Amerika'da Radikal Feminist Kadın Hareketleri
Derya Bayraktaroğlu-
İzmit Balıkçı Barakaları
Levent Şentürk-Hakan Doğukanlı-
Cesur Yeni Dünya: Harlem Rönesansına Giriş
Pelin Aybay-
Ballard ve Distopya
Zeynep Ultav-
Mekanın Kayıp Öznesi: Amerikan Erkeği ve Şehir Kültürü
Murat Göç-
Kutsaldan öteye doğru bir sürükleniş
Feral Faun-
Bunların dışında Rafet Arslan, Suç Fiili Olarak Dikizleme başlığıyla bizlere Pepping Tom'u yazdı. Zeki Müren'i sevdiğimizi haykırmak gerek, bunu bizim için doğal olarak A. Zekai Özger yaptı. İlhan Berk'ten mimariye nasıl bakarız, Behçet Necatigil “ev“ler hakkında ne der, Primat şiir'e biraz daha fazla eğildik, Batur Sönmez ile Hira Doğrul Röportajı ve Türkiye'de Noise. Barış Yıldırım ve Bülent Yıldız iki ayrı metinle Grotowski ve yoksul tiyatroyu yazdılar. Yepyeni şairlere yer vermek adına değerli dostlarımızdan izin istedik bu sayıda, Büşra Kurtar, Veli Düdükçü, Eren Okur ilk defa Poetix'de yer aldı şiirleriyle. Paris'ten minicik bir hikaye yazdı Su bizim için, ve Sivas'tan Serdar Aydın enfes bir çizimle yaşam verdi bu hikayeye. Osman Şişman kaleminde “Panorama“ bu sayının önemli denemelerinden. Casablanca şiiriyle sevgili Ezgi Aksoy aramıza katıldı ilkin.

Kapat