Avukatın Öz-El Kitabı İş Davaları Rehberi Kolektif

Avukatın Öz-El Kitabı İş Davaları Rehberi
Kolektif

760,00 TL
Tükendi
9786258128796
956749
Avukatın Öz-El Kitabı İş Davaları Rehberi
Avukatın Öz-El Kitabı İş Davaları Rehberi
760.00
Bu eser, “Avukatın Öz-El Kitabı” yayın diziminin İş Hukuku'na ilişkin düzenlemesidir.
İş Hukuku'nun diğer hukuk dallarına göre en özgün karakteri, çekirdeğinde “işçi” oluşudur. Yani insanı konu alır. İşçi kavramının, işveren kavramı ve de iş sözleşmesi kavramları ile anlam kazandığı da, dikkate alındığında dışarı doğru dalgalanan bir dairesel yapıdan sözedebiliriz. Anılan yapı, bir bütün halinde, canlı bir organizma olarak kabul edilebilir.
İş Hukuku “ekonomi” “sosyal politika” ve “sosyoloji” ile karşılıklı etkileşim içindedir. Bu etkileşimin öncü kuvveti ekonomidir. Ekonomik ihtiyaçlar kendi kurallarını yaratır. Bunun hukuki örgüsü önce atipik sözleşme olarak ortaya çıkar. Süreç içinde atipik sözleşmeler yasaya aktarılarak tipikleştirilir. Kanun koyucu yasalaştırma aşamasında sosyal politikasını gözönünde tutar.
Yasal uygulamanın işçi üzerinde bireysel etkisi sosyolojinin alanına girer. Hukuki etkisi ise İş Hukuku'nun konusunu oluşturur.
Hukuk soyut kavramlarla ifade edilir. Soyut kavramlar, kuram ortaya konulurken yapı taşlarını oluşturur. Sadece somuttan hareket edilirse hukuk gelişemez. Somuta soyut kavramları/normları doğru uygulamak ise bir kuyumcu titizliğini gerektirir. Hukukçunun yetkinliği bu noktada ortaya çıkar. Başka bir anlatımla somut olaya uygun “somut olay adaleti” ve nihai sonucu olan “hakkaniyeti” sağlamak; hukukçunun varlık sebebidir.
Uygulamaya yönelik bu çalışma; İş Hukuku'nun paydaşları olan seçkin akademisyen, yargıç, uzman ve avukatlar tarafından bölüm yazarlığı ile taçlanmıştır.
Bölüm konularının seçiminde güncellik ölçüt olarak benimsenmiştir. Ancak bu olgunun tamamıyla karşılandığını söyleyemeyiz.
Her bir bölüm, yazarınca özgün biçimde kaleme alınmıştır. İçerik ve biçimsel bir yönlendirmeye gidilmemiştir. Olması gereken genel kuralların bilindiği varsayılmıştır.
Bu ve benzeri eserlerin nihai oluşumu süreç içerisinde ideal anlamına kavuşacağı düşüncesinde olduğumuzu ifade etmek gerekir.
Yapılan bu çalışma, zengin bir iş hukuku havuzunda, tatbikata yönelik katkıda bulunacağına inanıyoruz.
Eserde yer alan, “Adil Yargılama”, “İş Mahkemelerinde Yargılama Yöntemleri”, “Arabuluculuk Uygulaması”, “Belirsiz Alacak ve Kısmi Alacak Dava Ayrımı”, “İspat ve Tanık Beyanları”, “Sözleşme Özgürlüğü”, “İş Sözleşmesi Türleri”, “Asıl İşveren, Alt İşveren, İşveren Vekili Kavramları”, “Eşit Davranma İlkesi”, “Uygulama Yönüyle Esnek Çalışma”, “Kısmi Süreli İş Sözleşmesi”, “Mevsimlik İş Sözleşmeleri”, “İş Güvencesi ve İşe İade Davaları”, “Özel


(Tanıtım Bülteninden)


Kapat