- Anasayfa
- >
- Kitap
- >
- Arastirma - Tarih
- >
- Tarih
- >
- Dünya Tarihi
Dünyanın En Eski Mutfağı
Jean Bottero
%15
İNDİRİM
60,00 TL
51,00 TL
Temin süresi 8 iş günüdür.
9789750856969
954492
https://www.ilknokta.com/dunyanin-en-eski-mutfagi.htm
Dünyanın En Eski Mutfağı
51.00
Mutfak ve sofra kültürü bir uygarlığı anlamanın en etkili yollarından biri. Dünyaca ünlü Fransız Asurbilimci, Kutsal Kitap ve kadim Ortadoğu dinleri uzmanı, tarihçi Jean Bottéro, yaklaşık MÖ 1700'lere tarihlenen ve kırka yakın yemek tarifini içeren üç kil tablet üzerinden antik Babil'in yemek kültürünü inceliyor. Pişirme teknikleri, şölen yemekleri, ölüm ve yaşamın sofraya yansıması, içecek kullanımı gibi çeşitli konu başlıkları, “uygarlıkların beşiği” olarak anılan Mezopotamya'dan günümüz kültürüne ışık tutuyor. “Bu kitabı yazarken niyetim Mezopotamyalı muhterem atalarımızın ‘yeme-içme' kültürü hakkında akademik ve kapsayıcı bir çalışma ortaya koymak değildi, çünkü bu (samimi okuyucuya ulaşamama pahasına) akademisyenlere yönelik sıkıcı ve kuru bir çalışma olurdu (…) Acilen tatmin edilmek istenen damak zevkine gelince, eski Mezopotamyalılarla beraber yemek yeme imkânımız olmadığına göre bu mutfağın lezzetlerini, elimizin altındabulunan Türk-Arap veya Lübnan ya da Yakındoğu (kim nasıl isterse öyle adlandırsın) mutfağında tadamaz mıyız? Çünkü tarihsel olarak bu mutfaklar Mezopotamya'nın kaybolmuş ‘Yeme-İçme', ‘Mutfak ve Sofra' tekniklerinin devamı ve ulaşabileceğimiz tek çağdaş temsilcisi.”
(Tanıtım Bülteninden)
- Açıklama
- Mutfak ve sofra kültürü bir uygarlığı anlamanın en etkili yollarından biri. Dünyaca ünlü Fransız Asurbilimci, Kutsal Kitap ve kadim Ortadoğu dinleri uzmanı, tarihçi Jean Bottéro, yaklaşık MÖ 1700'lere tarihlenen ve kırka yakın yemek tarifini içeren üç kil tablet üzerinden antik Babil'in yemek kültürünü inceliyor. Pişirme teknikleri, şölen yemekleri, ölüm ve yaşamın sofraya yansıması, içecek kullanımı gibi çeşitli konu başlıkları, “uygarlıkların beşiği” olarak anılan Mezopotamya'dan günümüz kültürüne ışık tutuyor. “Bu kitabı yazarken niyetim Mezopotamyalı muhterem atalarımızın ‘yeme-içme' kültürü hakkında akademik ve kapsayıcı bir çalışma ortaya koymak değildi, çünkü bu (samimi okuyucuya ulaşamama pahasına) akademisyenlere yönelik sıkıcı ve kuru bir çalışma olurdu (…) Acilen tatmin edilmek istenen damak zevkine gelince, eski Mezopotamyalılarla beraber yemek yeme imkânımız olmadığına göre bu mutfağın lezzetlerini, elimizin altındabulunan Türk-Arap veya Lübnan ya da Yakındoğu (kim nasıl isterse öyle adlandırsın) mutfağında tadamaz mıyız? Çünkü tarihsel olarak bu mutfaklar Mezopotamya'nın kaybolmuş ‘Yeme-İçme', ‘Mutfak ve Sofra' tekniklerinin devamı ve ulaşabileceğimiz tek çağdaş temsilcisi.”
(Tanıtım Bülteninden)
Hamur Tipi:2. HamurStok Kodu:9789750856969Boyut:16,5 x 24Sayfa Sayısı:136Basım Tarihi:2023Kapak Türü:İnce KapakDili:Türkçe
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
- Yazarın Diğer Kitapları
- Yayınevinin diğer kitapları