9786051112381
783994
Doğanın Şifalı Eli
Doğanın Şifalı Eli
15.74

Sağlıklı yaşam artık herkesi ilgilendiren bir konu. Ama tüm bu bilinçlenmeye rağmen hastalıklar da günümüzde büyük bir hızla çoğalmakta. Dr. Ender Saraç sağlıklı yaşamın sırrını doğada aramaktan yana olan bir tıp uzmanı. Son kitabı Doğanın Şifalı Eli'nde de ilaçlara yüz çevirmeden, sağlığı korumak için kullanılabilecek çeşitli bitkilerden söz ediyor Saraç. Kitabı dört ana bölümde değerlendirmek mümkün. Birinci bölüm vitaminlerin, antioksidanların, oligoelementlerin ve gıda desteklerinin tanımlanmasına ayrılmış. Bu bölümde antioksidan bitki, vitamin ve minerallerin tanımı, kullanım alanları ve onlarla ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar kısaca belirtiliyor. Bal da bu grupta yer alıyor, üzüm çekirdeği de, sarısabır çiçeği de... Saraç, ikinci bölümü çaylara ayırmış, üçüncü bülümün başrolünde ise baharatlar var. Dördüncü bölüm ve belki de okuyucuların en çok dikkatini çekecek olan bölümse pratik reçetelerden oluşuyor. Burada öksürüğe de çare bulmak mümkün, cinsel performans düşüklüğünü de, romatizmaya, hatta kansere de... Ender Saraç'ın günlük hayatımıza önemli bir katkı olarak nitelendirilebilecek olan çalışması Doğanın Şifalı Eli, sağlıklı yaşama gönül vermiş herkesin başucunda hemen yerini alacak gibi görünüyor.

“Özel bir selülit masaj yağı tarifi: tecrübelerime dayanarak geliştirdiğim ve olumlu etkilerini gözlemlediğim özel bir yağ karışımını aktarmak istiyorum. En az üç hafta düzenli uygulanırsa 1-2 ay içinde oldukça ucuza, çok iyi sonuçlar verecektir.

Yarım tatlı kaşığı susamyağı

Yarım kahve kaşığı portakal yağı

4-5 damla biberiye yağı

10 damla kekik yağı

Tüm bu yağları temiz bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı hafifçe ısıtın. Yaklaşık olarak vücut ısısına yakın olması yeterlidir. Daha sonra ellerinizle selülit olan bölgeye yedirerek sürün ve iyice yedirdikten sonra hafifçe cildi kızartacak kadar ham ipek keseyle veya bu kese yoksa kabak lifi gibi bir keseyle sertçe bastırarak masaj yapın. Masajı en az 10-15 dakika yapmak gerekir...“ (sayfa 168-169)

Kapat